Någon som testat?

Läste en bok som heter "tips för hästälskare" det mesta av tipsen är rätt logiska men det här har jag inte hört förut. är det något som ni känner till?

haha lite roliga bilder i den oxå :P


Bilder från Gränna


Var med den här tjejen på tävling idag, Proffsfotograf som jag är så tog jag nåra bilder :p

Framhoppning:)

rakt och fint på hindret :)Alltid kul att följa med och kolla på Isse när hon tävlar
för resultat gå in på www.isabellaf.blogg.se

Gränna

Kommer att följa med Isse på tävling i Gränna idag, Bilder från tävlingen kommer komma upp senare :)

Sommarbilder

Eftersom jag fortfarande inte kan rida på Honey så har jag inte så mycket att skriva om, Bloggen kommer ju självklart handla om det mesta inom ridsporten, men Honey är ju den största delen av bloggen. Eftersom jag ska vänta ända tills hovslagaren kommit och veterinären så kommer jag troligtvis inte komma igång med henne förens nästa vecka. Då kommer jag blogga om min igångsättning av henne samt visa före och efter bilder så att ni också kan se skillnad och resultat på min träning. 
Men så länge kan jag ju bjuda på ett par sommriga bilder här i bloggen  

Hovslagare

Har ringt runt som en galning till massa hovlagare. Nu ska jag testa lyckan på den sista jag har i tankarna, Jag vill kunna flytta tillbaka till Jfk nu och börja träna igen, Jag är så grymt sugen på att börja sätta igång henne. samtidigt kan jag inte rida tillbaka henne nu eftersom hon tappat en framsko och en baksko på samma sida och hovarna ser verkligen inget bra ut nu, och ändå har det bar gått knappt 6 veckor. men hovarna växer väl snabbare på sommaren och det är nästan bäst att byta var sjätte vecka på henne ändå

Bild från en klubbhoppning

Är din häst sne i ryggen?

Tänkte berätta lite om hur man på ett enkelt sätt kan se om en häst är sne i ryggen.
Det här är andra gången Honey har varit sne i ryggen av att hon troligtvis brallat i hagen. Men den här gången märkte jag inte det direkt utan det han gå ett bra tag innan jag insåg hur hon spände hela kroppen så fort jag skulle lägga på sadeln och hur hon tappade alla muskler. hon felbelastade sig. 
 
Här har ni tre små saker som ni kan tänka på

1. ställer hästen upp jämt ?
2. ligger höfterna jämt?
3. darrar hästen om du drar över manken?

1. ställer hästen för det mesta upp jämt när du står på gången brukar det vara ett ganska bra tecken på att allt är som det ska.

2. Enklaste sättet för att kolla om höfterna ligger jämt är att stå bakom hästen och sätta tummarna vid höfterna för att jämföra båda sidorna. Om din häst är rak så känner du ingen skillnad när du håller på höfterna
( hästen måste stå med hovarna bredvid varandra både fram och bak)


3. Du drar med fingrarna över manken för att känna om hon är sne fram, om hon darrar är det oftast ett tecken på att något inte är som det ska.  ett annat sätt att kolla om hon är sne i fram är att ställa sig bakom hästen som bilden ovan och kolla fram mot manken. där jämför man båda sidorna för att se att även dem är jämna

Sä här drar du över manken.

Jag förstår inte hur jag kunde vara så blind att jag inte märkte något för Honey visar väldigt tydligt om hon har ont.


Tillägg gärna om ni tycker att jag har missat något. Om det är någon som har detta problemet och vill veta hur man själv kan försöka hjälpa sin häst är det bara att höra av sig.  Kiropraktor kan vara ett mycket bra sett att ta hjälp av om man inte vill hålla på med sånt själv. Jag delar med mig av vad jag kan och hoppas att ni gör lika dant i kommentarsfältet.

Känns verkligen skönt att Honey är helt rak i ryggen nu och reagerar ingenting var jag än trycker på henne, hon ställer upp jätte fint i gången och höfterna ligger som dem ska. Så våran metod att fixa detta gav verkligen resultat på Honey.
Idag såg jag verkligen på henne att hon mådde riktigt bra hon har fått en helt annan blick i ögonen också. sin gamla goa busiga blick som jag saknat allt för länge.

En glad Honey på sommarbete :)
Inlägget kan ha blivit lite rörigt men jag hoppas ni förstår vad jag menar, hojta till annars.


Tävling

Jag är med och tävlar om ett Glen Gordon schabrak hos materialryttaren.blogg.se
Gå in och läs mer om tävlingen

Presentation

Hej och välkomna till min blogg som nu enbart kommer att handla om hästar. Hade samma blogg innan men med helt annat  innehåll som inte passade mig. Nu gör jag ett nytt försök och ska enbart hålla mig till mitt eget intresse inom ridsporten.

Eftersom jag skapade kategorin " Ny läsare?" så kommer jag berätta lite om mig själv och min häst i detta inlägget så att det blir lättare för er nya läsare att läsa om oss och följa med från början.


HONEY BABE

Honey köpte jag för ganska exakt ett år sedan. hon är ca 165cm hög och har både fullblod/halvblod i sig. Hon är född 2002 i Norge.
Hennes pappa är Löjtnandshjärta men är inte speciellt känd, Men han vann huntingen 2 år i rad i falsterbo år 2005 och 2006. När jag köpte henne så var hon inte alls speciellt inriden då hon nyligen hade kommit till sverige och innan de haft föl i Norge där hon ursprungligen kommer ifrån. Hon var inte tävlad eller tränad något innan hon kom till mig, Nu har vi däremot startat några klubtävlingar
   

SOFIE

Sofie heter jag och bor i Jönköping, jag blir 18 år i november och har ridit i ett par år.
Jag började rida på ridskola rätt sent och var väldigt nervös till en början, Men ända sen jag var liten har jag alltid dragits till hästar. Jag tyckte bara mer och mer om att rida och vistas i stallet och kände att jag inte nöjde mig med att rida en gång i veckan. Jag började leta hästannonser för fullt en kväll och fick fram en annons på ett halvblod som verkade passa mig. Pappa fick syn på annonsen och var iväg i smyg och kollade på honom. efter ett par dagar kom han med den stora nyheten om att jag faktiskt fick följa med och provrida en häst.                                                                                           Han passade mig perfekt och jag lärde mig otroligt mycket på honom (Czar) hette han och var ett polsk halvblod. Det var på honom jag lärde mig grunden och lite till innan jag insåg att han längre inte passade mig. då hade jag haft honom i ett och ett halv år.
   Nu däremot är det Honey som gäller och jag känner att vi kommer att kunna utvecklas enormt mycket  tillsammans.
Jag har redan lärt mig otroligt mycket på henne och jag har mycket kvar att lära som jag bara ser fram emot <3