Lektion

Dålig uppdatering igen men en del att göra.

Red som sagt lektion idag.
Det kändes verkligen jätte bra att köra igenom allt och veta vad man ska träna på.
Så nu har jag endel att korrigera i min ridning som jag inte tänkt på innan. Honey gick väldigt fint och avslappnat idag. red henne på ett annat sätt idag än vad jag brukar göra annars, så det märks att det är riktigt bra att rida lektion då och då.
Med andra ord så kändes det kanon när allt blev rätt i slutet. det är bara att fortsätta kämpa med henne.

bild från i somras. snyggt med shorts och stövlar :P

Handskar

Skulle ju ge ett uttryck om vad jag tyckte om handskarna jag köpte.


Tycker faktiskt att dem är väldigt sköna att rida i och man glider inte alls på tyglarna som någon sa. passformen är väldigt bra men storlekarna är inte dem bästa.

Som roeckles handskar är ju helt fantastiskt sköna och det finns hur många storlekar som helst att välja mellan dem är mjuka och passa väldigt bra

Men som sagt så var jacsons hanskar väldigt bra så jag kommer köra på den "buget" varianten tills dem går sönder eller jag känner för att byta.

vecka 40

Måndag: Longering
Tisdag: Vila
Onsdag: Lektion
Torsdag: Hoppning
Fredag: Markarbete
Lördag: Intervallträning +klättring
Söndag: Galoppbanan

summering av veckan

Denna veckan har känts lite hoppig och jag har inte riktigt haft koll på vad jag har gjort samt att planeringen inte riktigt har funkat. Måste skriva upp i min bok så jag kan ha en överblick på veckorna hur jag har ridit.
Denna veckan har gått i vanlig takt förhoppningsvis framåt.
Jag vet ju att jag hela tiden kan göra mer och mer saker och jag inbillar mig att Honey ser bättre ut ( i alla fall lite) hoppas det i alla fall. bättre ska det bli.
Hoppningen i veckan kändes rätt bra också, även om jag bara hoppade över en sockerbit så tycker jag att hon gjorde det bra även om det är svårt att korta upp henne nu istället fick jag öka på och jag var rätt duktig att känna av avståndet måste bli bättre på det.


söndagens ridpass

Idag gick inte jag och Honey alls ihop..
det blev ingen lektion i morse så vi tar den på onsdagen istället.

Tänkte rida till galoppbanan idag men han bara lite mer än till hälften då jag insåg att detta inte gav något så jag vände hemåt igen. smat som jag var och bara vände henne (utan att lura henne på en volt) så blev hon väldigt stirrig och ville bara hem så fort gick det och droppen för henne var när tre cyklister flög fram ur en buske och skrämdes. Hon reste sig till och med...
Tror dock inte det är nåt hon fortsätter med för det är inte som innan.

Godmorgon?

Hemma efter morgonfodringen och utsläppet. Det märktes att jag inte sovit mycket inatt för efter att jag hade morgonfodrat och fixat i stallet gick jag upp till loftet och tog med Honeys täcke, sen la jag mej på höet och vilade en halvtimma. Älskar att "sova" i stallet och lyssna på hästarna.

Ska upp om några timmar igen för en lektion.

Ridpassen

Igår blev det intervallträning på fältet inte så högt tempo utan mer samlat. Mycket bus hade hon för sig och pigg var hon men väldigt fin också. sen blev det lite klättring

Idag blev det att studdsa över en sockerbit. drog bara fram den och hoppade över ett par gånger i båda varven. det kändes faktiskt väldigt bra. Det är väldigt svårt att korta henne nu utan att hon bryter av till trav istället så det blev att hoppa endel på fart idag.


CHARLIES REA


Detta inhandlades på charlies rean idag. Fullt med folk bara tio minuter efter att det öppnat.

bling bling pannband
jacson handskar ( brukar köra roekle men tänkte prova dessa och utvärdera)
Ridbyxor (riktigt härligt material)

gårdagens ridpass

Kass uppdatering igen men hade så mycket att göra igår.
Igår var det meningen att jag skulle hoppa men så blev det inte för att det var så svårt att hoppa den övningen jag hade ställt upp när en annan blockerade och red i mitten av hela ridhuset.
Istället blev det mer markarbete, snirklade runt i serpentiner och volter minskade och gjorde den större.tycker att det gick väldigt bra faktiskt och jag kunde lätta mer i handen idag. galoppen kändes jätte bra eftersom jag verkligen tänkte igenom hur jag skulle rida igenom henne och åkte inte bara med.

Resten av veckan kommer se lite annorlunda ut nu.
Idag blir det intervallträning på fältet och kanske lite klättring
Imorgon kommer jag att hoppa
Söndag rider jag lektion :)

ridpassen

Glömde faktiskt att blogga igår...

Men igår var det Honeys vilodag så det blev inte mycket tid i stallet då.

Idag däremot red jag runt galoppbanan, Det var sjukt kul för jag red med en kompis idag och det var väldigt länge sen jag red ut och galoperade med någon annan.Jag var sist på Honey och hon var riktigt pigg.. och då menar jag verkligen riktigt pigg! Hon studsade till och med bakom för att komma före och det har hon aldrig gjort innan.
Men galoppen var väldigt fin även om jag fick sitta och hålla tillbaka henne som sjutton.
Busen försökte till och med dra ut halsen och huvudet så långt det bara gick för att jag skulle flyga lite framåt och ge henne längre tyglar.. det märktes för direkt efter så satte hon fart haha.
Riktigt kul var det idag i alla fall :)

Bilderna från fältet
Sumering av vecka 38

Glömde ju att gör aen sumering av veckan igår.
Den här veckan har det bara gått framåt då jag haft lite mer möjligheter att träna tillsammans med Honey.
Har för det mesta klättrat och markarbetat på fältet,

Hon har känts bättre för varje dag som gått men jag måste få in bakbenen mer på henne. (kritik från min tränare) Så det måste vi träna lite mer på, jag har lite svårt för att känna sånt men jag måste rida fram henne mer och få ihop henne och rida mer med sätet. 
            
Måste även jobba lite mer i traven. För att få henne ännu mer avslappnad och för min egen skull. I vänstervarvet känns det för de mesta riktigt bra men när jag sen byter varv så låser jag fast vänsterhanden. Det är inte bra.. så det måste jag öva bort!
Men denna veckan har varit riktigt bra och det känns bra också. Man märker ju ingen större skillnad på Honey än så länge vare sig hur hon ser ut och hur hennes kondition är men jag har ju haft mer möjligheter som visar mig att det vi tränade på i sommar fortfarade sitter kvar och det är skitbra.

Skritt tur och klättring

Red ut i skogen idag också, Vilken baddare jag har blivit på det.
Tog det väldigt lugnt. Jag red först iväg till måndalen för lite klättring, det var rätt kul för jag upptäckte backar som jag aldrig har sett förut så det va kul och snirkla omkring där. sen fortsatte jag runt samset och hem. Ibörjan av asfaltsvägen var hon väldigt spänd och stirrig... ve inte vad det berodde på, kunde inte koppla det till något faktiskt men det lugnade ner sig efter halv vägen. 

Vecka 39

MÅNDAG: skritt tur + klättring
TISDAG: Vila
ONSDAG: Bomarbete
TORSDAG: Hoppning
FREDAG: Galoppbanan + klättring
LÖRDAG: Markarbete
SÖNDAG: Intervallträning

Såhär kommer veckan att se ut på ett ungefär.

Filmen från fältet


söndagens ridpass

Var tänkt att jag skulle rida inne idag och köra lite med bommar, men eftersom det fortfarande inte står att jag betalt ridhusavgiften så är dte bäst att låta bli ( vi har betalat) men kunde lika gärna rida på fältet idag också.

Tycker att hon var rätt lugn och avslappnad idag, men jag måste börja använda mina sporrar nu så att jag kommer åt henne bättre.
det var ingen kanondag men jag är nöjd :)

Bilder och kanske en film kommer senare!

Trickträningen

Kollade igenom några filmer och jag kan ju börja att visa er våran trickträning.
Detta var väldigt länge sen men kan ju vara kul att se ändå.


Lördagens ridpass

Idag red jag ute på fältet. vädret var helt kanon och Honey skötte sig fint.
Övade mycket igångsättningar och avsaktningar i galoppen, Hon var riktigt fin då.
Ibörjan gick det dock mycket fortare än tänkt då hon tyckte det va superkul och drog lite, men fick ganska bra koll på det tillslut.
Känner att jag borde visa nån film för er.. men ingen kan filma nu och syster har kameran, men på nåt sätt borde jag få ihop det.
Efter jag ridit på fältet så gav jag mig iväg till måndalen för lite klättring med, det blev riktigt jobbigt för henne, Vi klättrade upp för en backe och det låg en lite tjockare pinne över stigen så att hon skulle vara tvungen att anstränga sig lite mer, hon stannade framför och såg ut att tänka att vafan inte detta också XD innan hon fortsatte.. det va så sött. men ger upp gör hon inte=) sen red vi hem igen.

Ridpasset

Skulle rida på banan idag men Matilda sa att hon hade tid att fota en stund så vi red bort till fältet istället, riktigt härligt väder var det ju oxå :)
Men när vi kommer dit så dör Matildas kamera och Honey kastade av mig och sprang hem.. snacka om tur asså.
Har absolut inte varit min dag idag.
När jag kom tillbaka till stallet så stog Honey inne avsadlad och åt. (tack till er som tog in henne) :)

Men där slutade inte mitt pass, Ge upp tänkte jag inte göra så jag gjorde iordning henne igen och red en snabbis på banan då jag mest gick igenom gångarterna.
Traven kändes riktigt avslappnad efter en stund och galoppen var suuper! gjorde även två byten som gick riktigt bra.

En sån buse!

torsdagens ridpass!

Red ut och klättrade idag.
Hon var pigg och glad.. lite för glad kanske, blev endel glädjeskut och bocksprång men jag har verkligen lärt mig att kontrollera det nu. Men vi klättrade lite upp och ner i måndalen och det märktes att det va lite jobbigt för hon ökade bara farten i backen hela tiden, men fick kolla på det sen.

Efter det red jag upp till fältet och travade på en stor åtta. Hon dummade sig dem första minutrarna men efter det gick hon som en dröm hon var mjuk och ställbar och helt underbar att rida. jag behövde knappt ha något i handen utan red mycket med sätet (som hon lyssnar väldigt bra på)
Så jag kan säga att jag var på väldigt bra humör när jag red tillbaka.


Dagens pass på banan

Ni anar inte hur mysig Honey var att rida idag..
Körde ett pass på banan idag, ställde inte så mycket krav.
Hon slängde upp huvudet och lyssnade inte på min skänkel i början så jag tnkte direkt att det inte var nån bra dag.. men det är ju bara att fortsätta kämpa och hon blev såå fin. traven var helt underbar idag och jag kunde inte hålla mig utan tog en galopp i varje varv och hon ansträngde sig verkligen för att lyckas. 
  märks dock att konditionen inte är på topp då hon blev rätt flåsig efter några varv men det går framåt och jag är fortfarande överlycklig för att det gick så bra idag :) 
 
Sommarbild<3

Ps syrran tog med sig kameran till Frankrike, därför kan jag inte ta några kort nu ( även om jag är rätt kass på det så ska jag bli bättre)
Tycker även att det blivit väldigt mycket dagens ridpass nu för tiden kanske ska uppdatera om annat också.

vilodag

känns så dumt att inte rida idag...  hon kommer ju ha sin vilodag på tisdagar sen. men om jag ska hinna med allt så kan jag inte rida på tisdagar.
Var uppe i stallet tidigt idag (innan skolan) för att fixa iordning allt för dagen, "stjärnan" som jag och Isse kallar henne för var så söt när hon låg i boxen idag, min lilla älskling.

Dagens ridpass

blev som sagt en lång skritt tur ute idag.
vi red runt på stora ängar och sen runt samset.
Kom tillbaka efter ca 70 minuter.

Busen var snäll och pigg men slängde gärna upp huvudet när jag kortade tyglarna och skulle försöka jobba henne, men efter många försök och när jag knappt höll i henne alls så fick vi till det ett tag. Då var hon väldigt fin tycker jag. precis som jag kräver av henne att hon ska gå nu.

ps. innan jag red idag klämde jag utmed ryggen på henne. Hon darrade till lite ibörjan precis som om hon trodde att så fort man tog där så gör det ont. men efter att jag dragit ett antal gånger så stog hon helt stilla och brydde sig inte. Då passade jag på att lägga på sadeln och hon stog helt blickstill. jag blev så himla glad :) det kan ju inte betyda annat än förbättring där.
   För innan när jag har sadlat henne så spände hon varenda muskel i kroppen och gick fram ch tillbaka tills jag var klar. men blev bara så himla glad.


Sommarbild =)


Vecka 38

Måndag: skritt tur på varierande underlag
Tisdag:  Vila
Onsdag: skritt och trav på banan (inga större krav)
Torsdag: Klättring/uteritt
Fredag: banan/dammen
Lördag: uteritt/klättring
Söndag:Bomarbete

Vecka 37

Veckans sumering av igångsättningen

Tycker att veckan med Honey har gått som på räls.
Inget har varit jobbigt och jag har gjort allt med ett leende i stallet.
Eftersom jag bara har ridit henne två dagar har jag inte mycket att skriva denna veckan.
Men jag tycker att hon var mycket lugnare när jag var ute och gick med henne och även om hon var pigg och glad så har hon inte alls varit dum.
Klart att hon tycker att det är lite jobbigt nu dem första veckorna.

Ni kommer även få se en nytagen bild på henne så vi har något att jämföra med längre fram.


Lite tunn är hon också sen slutet av betet då det inte fanns nån vidare näring i gräset.
Men hullet är på gång

Söndagens ridpass

Hej kom nyss hem från stallet. Måste vara där så tidigt på söndagar om jag ska hinna jobba efteråt.

Till dagens ridpass då.
Eftersom jag inte kan variera min ridning så mycket nu när det är skritt det gäller så varierar jag underlag istället.
Tog samset rundan (som jag hade för mig tog lite längre tid) första biten sand andra hälften asfalt.

Lika pigg och glad idag också, Hon misstolkar min skänkel ibland men efter ett tag förstod hon att jag bara skulle flytta henne lite åt sidan istället för att trava.
Försöker i alla fall komma åt henne så gott det går nu och hon stretar emot endel så vände in henne på en gräsplan och hade henne inåtställd på en liten volt och då gick det verkligen jätte bra.
när hon stretar emot sådär så har jag en tendens till att bli lite hård i handen men annars gick det ganska bra. kan ju inte kräva alldeles för mycket av henne nu ändå.

Men när hon väl fattar vad hon ska göra som på volten idag som gick så otroligt bra så kan man vara så lätt i handen, man behöver knappt hålla i henne.. det är så jag vill ha henne.
själklart är det lite mer distraherande att rida ute nu i början när det är lite nytt för henne igen.

Ridning!

Heej
Idag fick jag äntligen rida Honey <3
Vi tog en sväng till volterna och det gick väl på 30-40 minuter.
Enbart en skritt runda dock men det spelade verkligen ingen roll.

Hon var rejät pigg oh ville ibland inte lyssna, så fort jag kortade tyglarna så började hon takta, men efter många halter och lugnt prat kändes hon mycket bättre, Hon kunde bli lite hängade i handen stundvis men annars är jag mycket nöjd över ridturen i slutet lysnnade hon riktigt bra och gick i en väldigt låg och avslappnad form.

pigg och glad hela vägen.. blir endast såna här bilder när man inte har fotograf med sig!

 


kort

blev en skogspromenad idag också, så galet härligt att vara ute meg Honey sådär.
Imorgon ska jag rida! kan inte sluta säga det alltså... gu vad jag har saknat det!

Grymt sugen


Blev riktigt sugen på att markarbeta med småhinder... men det får vänta ett tag.
Om en kvart kommer hovslagaren så ska skynda mig upp till stallet nu och imorgon ska jag rida för första gången på 2 månader. Kommer blir helt underbart.

Morgon promenad

Det börjar kännas att allt håller på att komma igång nu för jag hinner knappt med allt jag måste hinna.

Började skolan vid 11 idag så jag var uppe i stallet på förmiddagen. måste säga att det är riktigt härligt att vara uppe på morgonen, så lugnt och skönt.
Honey och jag tog en promenad runt dammen som tog cirka 25-30 minuter,
Har inte uppskattat promenader så mycket innan men nu är det riktigt kul eftersom jag verkligen är pågång.

Kommer även att ta bilder på henne nu så vi har nått att jämföra med om ett par veckor.

Hemma på jfk :)

Ledsen för dålig uppdatering idag men allt har verkligen varit på på på direkt efter ena saken var klar så var det nästa.
Men inget jag skyller på idag eftersom att allt har gått kanon med Honey idag. Hovslagaren kunde tyvärr inte komma då hon fick förhinder.                                                                                                                      Men jag pysslade lite med Honey innan jag gick över med henne till jfk. Hon verkade verkligen stortrivas i sin box. Hon har ju inte gått inne på jättelänge, så jag tror det va skönt för henne. Eller jag tror inte jag vet!
Höet köptes på ett par röda sekunder kändes det som trots att vi åkte till habo för att hämta det.
Hon är rak i ryggen nu oxå och svullnade på benet hade lagt sig lite idag och var troligtvis inget att oroa sig för.
Nu är det promenad 1-2 gånger om dagen för mig och Honey i ett par dagar.

Hoppas inte det blev allt för rörigt.. är jätte trött av att ha varit igång hela dagen. bara att vänja sig nu Sofie

Planen färdig för imorgon

Nu så mina vänner har vi bestämt att

* Hovslagaren kommer imon klockan 16.00

* Direkt efter så går jag tillbaka med Honey till JFK

* Klockan 18.00 hämtar vi hö

* Efter det kolla vi igenom Honey

Ni anar inte hur skönt det känns att få tillbaka henne hem till jfk nu.

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN

Det närmar sig igångsättning

Nu börjar saker och ting komma till ordning angående flytten tillbaka till andra stallet =)
Hovslagaren kommer på onsdag (hon tappade en sko) så när den är på och höet är fixat så rider jag tillbaka henne.
Åkte upp idag och pysslade lite med henne och märkte att hon är sne nu igen... börjar bli rejält trött på det, men det är bara att fortsätta att förbättra det tills det blir bra, Jag märkte även att höger bak ben var svullet från kotan och en bit upp :/ vet inte vad som kan ha hänt, men Tina ska kolla på det imon och är det något vi inte kommer fram till så får vi tillkalla veterinär.

Men som sagt, alla har vi väl motgångar. Jobbigt att allt ska komma på en och samma gång bara. Men man kan ju inte annat än vänta tills det blir bra,
DÅ BANNE MEJ SKA HÄR RIDAS, MUSKLAS OCH FÖRBÄTTRAS. Även om vägen dit är lång och svår så kommer vi att komma dit, och det börjar med en lugn start i ett par veckor.

Dagens bilder

Älskade gumms som kom springandes till mig från hagen idag :)

<3


Bara så ni vet!!

Hej tänkte bara skriva och berätta för dem som läser min blogg att jag kommer uppdatera så fort jag kommit upp på hästryggen igen och har lite att berätta om, ska även berätta mer om vad som hände i sommar och varför det är som det är nu men allt kommer i ett långt inlägg senare :)
Men som sagt jag kommer strax tillbaka.