Är din häst sne i ryggen?

Tänkte berätta lite om hur man på ett enkelt sätt kan se om en häst är sne i ryggen.
Det här är andra gången Honey har varit sne i ryggen av att hon troligtvis brallat i hagen. Men den här gången märkte jag inte det direkt utan det han gå ett bra tag innan jag insåg hur hon spände hela kroppen så fort jag skulle lägga på sadeln och hur hon tappade alla muskler. hon felbelastade sig. 
 
Här har ni tre små saker som ni kan tänka på

1. ställer hästen upp jämt ?
2. ligger höfterna jämt?
3. darrar hästen om du drar över manken?

1. ställer hästen för det mesta upp jämt när du står på gången brukar det vara ett ganska bra tecken på att allt är som det ska.

2. Enklaste sättet för att kolla om höfterna ligger jämt är att stå bakom hästen och sätta tummarna vid höfterna för att jämföra båda sidorna. Om din häst är rak så känner du ingen skillnad när du håller på höfterna
( hästen måste stå med hovarna bredvid varandra både fram och bak)


3. Du drar med fingrarna över manken för att känna om hon är sne fram, om hon darrar är det oftast ett tecken på att något inte är som det ska.  ett annat sätt att kolla om hon är sne i fram är att ställa sig bakom hästen som bilden ovan och kolla fram mot manken. där jämför man båda sidorna för att se att även dem är jämna

Sä här drar du över manken.

Jag förstår inte hur jag kunde vara så blind att jag inte märkte något för Honey visar väldigt tydligt om hon har ont.


Tillägg gärna om ni tycker att jag har missat något. Om det är någon som har detta problemet och vill veta hur man själv kan försöka hjälpa sin häst är det bara att höra av sig.  Kiropraktor kan vara ett mycket bra sett att ta hjälp av om man inte vill hålla på med sånt själv. Jag delar med mig av vad jag kan och hoppas att ni gör lika dant i kommentarsfältet.

Känns verkligen skönt att Honey är helt rak i ryggen nu och reagerar ingenting var jag än trycker på henne, hon ställer upp jätte fint i gången och höfterna ligger som dem ska. Så våran metod att fixa detta gav verkligen resultat på Honey.
Idag såg jag verkligen på henne att hon mådde riktigt bra hon har fått en helt annan blick i ögonen också. sin gamla goa busiga blick som jag saknat allt för länge.

En glad Honey på sommarbete :)
Inlägget kan ha blivit lite rörigt men jag hoppas ni förstår vad jag menar, hojta till annars.


Kommentarer
Postat av: Matilda

Har du haft kiropraktor till honey? För spike darrar aset så fort man rör manken :S Men samtidigt är han väldigt arbetsvillig..

2009-08-15 @ 20:30:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback